Przekąski
Chutney miętowy i tamaryndowy podany ze wszystkimi przystawkami.
-
1. Pakora
Pakora to smażone na głębokim tłuszczu placki z gramową mąką i warzywami, kurczakiem lub rybą. Gram wytwarzana jest ze skórki czarnej ciecierzycy. W zależności od rodzaju głównego składnika, jaki dodasz, pakora będzie smakować inaczej. Jest również bezglutenowy. -
2. Tikka
Miękkie kawałki kurczaka lub paneera w przyprawionej marynacie na bazie jogurtu, grillowane w piecu tandoor. -
3. Samosa
Rożek smażonego chrupiącego ciasta z farszem. -
4. Murgh Tandoori
Kurczak z kością marynowane w jogurcie i indyjskich przyprawach, grillowane w glinianym piecu.
Klasyczny -
5. Sheek Kebab
Seekh Kebab składa się z mielonej jagnięciny lub kurczaka, zmieszanej w misce przyprawa i grillowanej do perfekcji w piecu Tandoor. -
6. Indochińskie Pierogi
Tradycyjne tybetańskie kluski gotowane na parze z mąki i farszu warzywnego albo kurczak. -
7. Indochińskie Chilly Chicken / Paneer
Smażone w chrupiącej panierce kawałki zanurzone są w lekko słodkim pikantnym sosie chili. -
8. Indochińskie Chicken Lollypop
Indo-Chinese. Skrzydełka z kurczaka marynowane w przyprawach, a następnie smażone w cieście aż do chrupkości.
Zupa
Bazę zupy indyjskiej tworzy się ze smażonej cebuli i czosnku, do których następnie dodaje się różne przyprawy na bazie curry do warzyw lub mięsa i kości.
-
9. Classic Tomato
Domowy krem z pomidorów jest gładki, pikantny i kremowy. Jest też wegańskie.
Klasyczny. -
10. Shorba
Shorba to szeroka klasa gulaszu lub bogatych zup występujących w kuchniach narodowych Indii, Bliskiego Wschodu, Persji, Turcji i Europy Południowo-Wschodniej. Wykonane z głównego składnika i lekko przyprawione.
Sałatki
-
11. Green Salad
plasterki ogórka, pomidora, marchewki i cebuli, świeżo posiekane z sezonową zieleniną; wykończona odrobiną soku z cytryny i pikantno-pikantnej indyjskiej masali
Klasyczna -
12. Tikka Salad
pyszny i pikantny grillowany tikka, posypane zieleniną i chrupiącymi warzywami, skropiony aromatycznym sosem chutney
Pizza
32 cm
Pizza zrobiona w stylu indyjskim.
Opcja wegańska: paneer zastąpiony tofu.
Pizza zrobiona w stylu indyjskim.
Opcja wegańska: paneer zastąpiony tofu.
-
13. Margherita Pizza
sos pomidorowy, bazylia i ser mozzarella -
14. Tikka Pizza
sos pomidorowy, tikka, papryka, cebula, ser, przyprawa -
15. Bo Naanza Tikka
(rozmiar roti naan)
naan zamiast zwykłej bazy do pizzy, tikka, ser mozzarella, cebula, papryka -
16. Bałtycka Butter Masala Pizza
butter chicken / paneer, papryka, cebula, ser mozzarella -
17. Sheek Supreme
sos pomidorowy, sheek kebab, papryka, cebula, ser mozzarella -
18. Tikka Masala Pizza
baza tikka masala, cebula, ser mozzarella -
19. Veg Supreme
sos pomidorowy, papryka, cebula, ser, przyprawa, pieczarki -
20. Saag Palak
szpinak główny składnik, ser mozzarella i czosnek -
21. Pulled Chicken Tandoori
sos pomidorowy, mozzarella, szarpany kurczak tandoori -
22. Mutton Rogan Josh
baza mutton rogan josh - zielona papryka, cebula, ser
Indyjskie jedzenie uliczne
-
23. Bhurji Pav
z ulic Bombaju pikantny, mielony i gotowany z mieszanką aromatycznych przypraw, podawany z bułeczkami brukowymi posmarowanymi masłem i tostami -
24. Kathi Roll
z ulic Kalkuty z nadzieniem z głównego składnika, cebuli, papryki i sosu; opcja niewegetariańska jest z jajkiem -
25. Masala Maggi Veg
z ulic Bombaju kultowy makaron Maggi z mieszanką warzyw i / lub kurczakiem i przyprawami -
26. Chole Bathure
z ulic Starego Delhi pikantne curry z ciecierzycy podawane z Bhaturą, czyli miękkim i puszystym smażonym chlebem na zakwasie -
27. Paav Bhaji
z ulic Bombaju puree z przyprawionych warzyw; podany z dodatkiem miękkiego, maślanego chleba, chrupiącej cebuli, ziołowej świeżej kolendry i pikantnej cytryny -
28. Wada Pav
to podstawowa kanapka z Bombaju znalazła się na liście 20 najlepszych kanapek na świecie w 2024 roku według przewodnika kulinarnego i podróżniczego TasteAtlas. Jej bułeczki, zwane Pav, nadziewane smażonym ciastem ziemniaczanym w panierce Batata Vada i polane pikantnym i słodkim chutneyem -
29. Samosa Pav
z ulic Bombaju i nieidentycznego bliźniaka Vada Pav, farsz zmienia się na samosę zamiast vady i jest pokryty pikantnym i słodkim chutneyem -
30. Chilli Cheese Toast
aromatyczne, serowe i pikantne tosty z ulic Bombaju przyrządzone z tostowego chleba z warstwą tartego sera i zielonych chilli -
31. Masala Fries
indyjski styl uliczny; chrupiące frytki polane sosem i przyozdobione różnymi dodatkami, w tym cebulą, kolendrą, serem, kurczakiem maślanym itp w zależności od wyboru
Południowo Indyjskie
kuchnia południowoindyjska jest tak różnorodna, jak region, z którego pochodzi. Południowe Indie, zamieszkiwane przez ponad 250 milionów ludzi i dziesiątki języków, reprezentują różnorodne spektrum kultur i kuchni. Z tego rozległego regionu pochodzi większość pikantnych przypraw, z którego składają się nasze ulubione dania. Każdy kęs południowoindyjskiego jedzenia zachwyca pysznym smakiem.
-
32. Kandha Poha
naturalnie wegańskie i bezglutenowe dania na bazie spłaszczonego ryżu, cebuli, liści curry, orzeszków ziemnych, indyjskich przypraw i ziół -
33. Upma / Uppumavu
południowoindyjskie danie przyrządzone ze śmietany z mąki pszennej lub semoliny (lokalnie zwanej rava lub suji), warzyw, przypraw i ziół -
34. Idli Sambar
najzdrowsze, miękkie, lekkie, puszyste okrągłe ciasto gotowane na parze na bazie mielonego, sfermentowanego ryżu i ciasta z soczewicy, podawane z sambharem i chutneyem kokosowym -
35. Dosa
ulubione indyjskie chrupiące naleśniki na bazie sfermentowanego mielonego ryżu i ciasta z soczewicy, podawane z sambalem i chutneyem kokosowym -
36. Utappam
kwintesencja pikantnych naleśników na bazie sfermentowanego mielonego ryżu i ciasta z soczewicy, z polewą; podawane z chutneyem kokosowym
Kuchnia Indyjsko-Chińska
Historia kuchni indyjsko-chińskiej sięga chińskich imigrantów w Kalkucie. Pod koniec XIX wieku ludzie pochodzenia Hakka, którzy mieszkali w Kalkucie, sprowadzili potrawy Hakka do Indii. Później tylko nazwa "Hakka" pozostała bez zmian, ale dania Hakka zostały zmienione, aby dopasować się do indyjskiego gustu.
-
37. Hakka Noodles
popularne danie indochińskie składające się z smażonego makaronu, warzyw lub kurczaka i sosów -
38. Szechuan / Schezwan
szechuan lub schezwan to ogniście smażone danie gotowane z brązowymi, zielonymi i czerwonymi ziernami pieprzu oraz pikantnym i cierpkim smakiem sosu schezwan -
39. Manchurian
pyszne indochińskie danie składające się ze smażonych klopsików warzywnych lub mięsa w pikantnym, słodkim i pikantnym sosie mandżurskim -
40. Kung Pao
bardzo uzależniające smażone warzywa i / lub mięso z orzechami ziemnymi, idealne połączenie słonych, słodkich i pikantnych smaków
Indyjskie Curry Główne
-
41. Chettinad
Chettinad Curry to pikantne danie z regionu Chittinad w Tamilnadu. To curry łączy mleko kokosowe, pikantne chili i liście curry w południowoindyjskie curry bogate w odpowiednie nuty -
42. Kolhapuri
Pyszne zredukowane curry gotowane we własnych sokach. Mocna smaki czosnku, imbiru, cebuli, pomidorów i przypraw to ulubione dania wszechczasów -
43. Hel Vindaloo
Danie portugalsko-goańskie, marynowane i gotowane na wolnym ogniu w pikantnej paście vindaloo, jest mocno doprawione przyprawami i jest ogniste, gorące i bardzo pikantne, dla odważnych. -
44. Hynka Balti
Gotowany w indyjskim żeliwnym, okrągłodennym woku z gęstym, pikantnym na bazie pomidorów, jest ciężki w ogniu chili z odrobiną cierpkości. -
45. Startowa Do Pyaza
Bogate, kremowe curry z dużą ilością cebuli w cudownej mieszance przypraw, ziół i pomidorów -
46. Saagwala Palak / Methi
Jedno z najpopularniejszych indyjskich dań przyrządzonych ze szpinaku lub kozieradki -
47. Dal Rzeczpospolitej
-
48. Daal Makhni
-
50. Rajma
-
52. Butter Paneer / Chicken
-
53. Zaspa Tikka Masala
-
54. Mango Curry
-
55. Mutton Rogan Josh
-
56. Chef Special Sabzi
-
57. Chef Special Curry
-
58. Coconut Curry
-
59. Navratan Korma